Tres funerals i la crisi

Des de que em fico al llit, que vull que es faci de dia, doncs noto un frenesí i em fa por la nit”.  D’aquesta manera introduïa, el rector, l’homilia en el tercer funeral del dia d’avui, a Arbeca.  Tres funerals.  He assistit al tercer, de l’Armando, el veí del davant.  Ho introduïa d’aquesta manera per expressar el dolor i l’angustia que sent l’Isabel per la pèrdua de l’Armando.  No voldria pas que pensessis que, per aquest escrit, estic trivialitzant el patiment dels familiars i amics de l’Armando.  Al contrari, em poso al seu costat.  Tots, també, coneixem aquesta sensació d’una manera o altra.  Més endavant, el rector afegia: “No ens aclaparem pel dolor.  Continuem avançant.”. 

 

M’he quedat amb aquestes dos missatges, amb aquestes dues reflexions.  I no he pogut evitar comparar-ho amb la tan comentada crisi econòmica i financera actual, i reflexionar-hi, altre cop, al respecte.  I disculpa que torni al treure el tema de la crisi i el torni a relacionar amb l’homilia d’Arbeca.  No és cap insistència.  Ha sortit així.

 

En moments de crisi, no podem amagar el cap sota l’ala.  Certament, al principi és així.  Hem rebut un cop tan fort, que ens tomba.  Però ens hem d’aixecar, hem de continuar lluitant, cap endavant, sense rendir-nos ni defallir.  No ens aclaparem pel dolor.  Continuem avançant.”.  Reflexiona al respecte.

 

I un altre dia parlaré d’altres crisis, com la crisi de valors.

Autor: Jordi Morillas

Professional de l'Organització i dels Sistemes d'Informació. En els últims anys, el meu principal valor afegit en les organitzacions amb què he col·laborat ha estat ajudar-los en la transició de companyia local a companyia global, la gestió eficient d’equips i recursos, i la millora dels processos relacionats amb l’organització i els sistemes d’informació, on he aportat valor significatiu, incrementant els marges de negoci. Allí on hi ha un problema (d’integració i orientació d’equips, de servei o de negoci), allí és on puc intervenir. Cap a l'any 2001, em vaig fer meva la frase "el que sigui de valor afegit pel client (final), endavant; el que no, elimina-ho". I des d’aleshores, que l’aplico amb èxit. He participat com a formador en diferents empreses d'Espanya i Portugal i també he realitzat xerrades i conferències en empreses i organismes d’Espanya, Portugal, Holanda i Regne Unit. També he estat professor en els seminaris Aula-Empresa organitzats per l'UPC. Col·laboro amb la Fundació Pare Esqué i l'Obra Cultural Mariana des de 1993.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: