2012-2013 Lluitem contra la crisi econòmica i la crisi de valors

Malgrat la crisi econòmica, malgrat la crisi de valors (cristians, socials, universals, els podem anomenar com volguem), hem acabat l’any 2012 amb molta força. Més de 100 persones han participat de les últimes 4 activitats que ha organitzat la Fundació: seminari d’enriquir el CV, el taller de respiració, la ruta mariana a Caldes de Montbui i el seminari de colorimetria. En el moment d’escriure i tancar aquesta edició, no obstant, no tenim les dades exactes i finals de participació i satisfacció. Deixeu-me, però, fer menció destacada del seminari “Enriquir el currículum per aconseguir l’entrevista de treball”, que va fer que la sala d’actes de la Fundació es quedés molt petita. Gràcies a la generositat i bon saber del Sr. Guillem Recasens, el seminari va ser un èxit total, en públic i en satisfacció. Van participar més de 30 persones. 33 per ser exactes. L’index de satisfacció va ser del 97%. I el 50% van estar molt satisfets.

En Guillem Recasens, fundador i director de Recasens & Ros – Generació d’Alternatives Professionals, exerceix d’assessor de carreres i consultor de recursos humans. Si voleu o coneixeu a algú que requereix d’ajuda professional per millorar la seva descripció professional i poder optar a una nova feina en millor condicions, els serveis del Sr. Recasens els hi serà de bona ajuda. Trobareu les dades de contacte al web de la Fundació o trucant a les nostres oficines. Gràcies Sr. Recasens per aquest fantàstic seminari que ha provocat que tots els participants marxessin molt satisfets, agraïts i amb les forces renovades.

El taller de respiració també va arribar al límit de l’aforament, 18 persones, i un índex de satisfacció del 100%. I en la ruta mariana al Santuari de la Mare de Déu del Remei ens vam aplegar 50 persones.

Important també ha estat la presència de cares noves. El 90% dels assistents en el seminari d’enriquir el CV era la primera vegada que acudien a un acte de la fundació i això ens fa molt contents i al mateix temps és un repte que hem de poder continuar mantenint. I fruit d’aquesta assistència s’han incorporat tres noves persones a l’equip de voluntaris: na Dolors Masmitjà, que es responsabilitza de la gestió administrativa; n’Elena Roig, que es responsabilitza de les comunicacions a través de les xarxes socials (web, twitter, facebook); i na Sónia Pérez que es responsabilitza de la coordinació del projecte de l’Obra Social. A totes tres, benvingudes.

L’any 2013 comença també amb molta força: un festival de música, un seminari d’habilitats i competències professionals i un taller de numerologia. I estem preparant també una nova romeria i uns Jocs Florals que sota el lema “Els valors cristians en la societat d’avui” estan oberts a la participació de tothom, grans i petits. Trobaràs més informació en l’apartat activitats de la revista i en el web.

I tot això, per què ho fem? Per què tants seminaris/tallers? Per què uns jocs florals? Per què? Doncs perquè com deia a l’encapçalament, hem de lluitar. Hem de lluitar contra la crisi econòmica i per això a través de la Fundació intentem posar diferents eines a disposició de les persones per a que les utilitzin i els hi serveixin per continuar endavant. I hem de lluitar també contra la crisi de valors cristians, que són valors universals i que totes les religions els tenen incorporats en els seus credos, i també són valors socials. I per això, organitzem uns Jocs Florals al voltant dels valors, perquè els mateixos s’obliden i cal recordar-los, sense importar en quin nivell social estem, ni quina religió seguim.

Finalment, i no per això menys important, et vull desitjar un feliç i bon any 2013, malgrat la crisi econòmica, malgrat la crisi de valors. A tu lector de la revista, simpatitzant de la Fundació Pare Esqué, seguidor de l’Obra Cultural Mariana i/o assistent a les nostres activitats A tu i a la teva família, amics i entorn, et desitjo de tot cor que sigueu feliços i tingueu un bon any 2013. Serà un any dur, certament, però units, amb esperit col·laborador, amb bon criteri de justícia, amb generositat i amb molta estimació en vers als altres el tirarem endavant. No ens rendim, no defallim; continuem endavant, actuem, com sempre, amb sentit i amb esperit positiu.

Afectuosament,

Jordi Morillas
President Obra Cultural Mariana

Autor: Jordi Morillas

Professional de l'Organització i dels Sistemes d'Informació. En els últims anys, el meu principal valor afegit en les organitzacions amb què he col·laborat ha estat ajudar-los en la transició de companyia local a companyia global, la gestió eficient d’equips i recursos, i la millora dels processos relacionats amb l’organització i els sistemes d’informació, on he aportat valor significatiu, incrementant els marges de negoci. Allí on hi ha un problema (d’integració i orientació d’equips, de servei o de negoci), allí és on puc intervenir. Cap a l'any 2001, em vaig fer meva la frase "el que sigui de valor afegit pel client (final), endavant; el que no, elimina-ho". I des d’aleshores, que l’aplico amb èxit. He participat com a formador en diferents empreses d'Espanya i Portugal i també he realitzat xerrades i conferències en empreses i organismes d’Espanya, Portugal, Holanda i Regne Unit. També he estat professor en els seminaris Aula-Empresa organitzats per l'UPC. Col·laboro amb la Fundació Pare Esqué i l'Obra Cultural Mariana des de 1993.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: