Corrupció i Valors

Stop Corrupció

Segurament no és gaire original parlar de corrupció ni enunciar un article o pensament amb aquest títol.  Després de les últimes onades de notícies al respecte sembla i tot que la corrupció sigui una pràctica del més normal (qui no ho fa?).  Llegeixo a la Viquipèdia que corrupció és l’alteració perjudicial de la substància d’alguna cosa o persona.  Referida a algú en concret, suposa induir-lo a actuar il·legalment o pervertir-lo.  Penalment, s’identifica amb els delictes de prevaricació (dictar resolucions injustes), suborn i negociacions prohibides als funcionaris.  Des de la Fundació Pare Esqué i l’Obra Cultural Mariana “difonem amb reiterat afany els valors cristians en la societat d’avui”.  Aquests valors els sintetitzem en els següents: Amor, Generositat, Justícia i Col·laboració.  Els repetirem tantes vegades com sigui necessari.  Som-hi: Amor, Generositat, Justícia i Col·laboració envers les persones, transmetent aquests valors cap a les persones, transmetent aquests valors a través de la nostra Obra Social, a través de La Comunitat, a través de les Activitats que organitzem, a través de les Rutes Marianes, a través de la Cultura i la Docència, a través de la nostra Revista.  Som-hi altre cop: Amor, Generositat, Justícia i Col·laboració envers les persones, els animals, les coses.

Està dins les nostres mans, les nostres possibilitats, transmetre aquests valors cap a tota arreu. No és un impossible.  Qualsevol petita acció és bona per transmetre aquests valors: un somriure, una carícia, una paraula amable, una mirada de complicitat, escoltar i tantes altres.  I després podem augmentar la dosi ajudant, cooperant, fent acció social, sent proactius.  Deixem la passivitat a casa! I després podem augmentar encara més la dosi exercint el nostre dret democràtic i pacífic en les properes eleccions (siguin les que siguin) i dient NO a la corrupció, dient NO a aquelles persones i aquells partits polítics o associacions que són corruptes o protegeixen als corruptes, dient NO a aquelles persones que atempten contra els valors cristians, que atempten contra els valors humans, que atempten contra l’Amor, la Generositat, la Justícia i la Col·laboració entre les persones.  Hem de dir SÍ a les persones que afavoreixen i protegeixen els bons valors.  Hem de dir a les associacions i partits polítics que afavoreixen i protegeixen els bons valors.  Els hem de recolzar i recolzar i sortir al carrer amb ells i elles.  La societat, la bona societat (i ja no parlo de països ni de nacions ni d’estats, només de la societat), requereix que tothom hi participi, la recolzi, impulsant els bons valors i aturant els no valors com és el cas de la corrupció.  En les nostres mans està.

I és per això que vull acabar exactament amb les mateixes paraules que en el meu article anterior que inaugurava el nou any 2013.  L’any 2013 serà un any dur, certament, però units, amb esperit col·laborador, amb bon criteri de justícia, amb generositat i amb molta estimació en vers als altres el tirarem endavant.  No ens rendim, no defallim, continuem endavant.  Actuem, com sempre, amb sentit i amb esperit positiu.

Afectuosament,

Jordi Morillas

President Obra Cultural Mariana

Autor: Jordi Morillas

Professional de l'Organització i dels Sistemes d'Informació. En els últims anys, el meu principal valor afegit en les organitzacions amb què he col·laborat ha estat ajudar-los en la transició de companyia local a companyia global, la gestió eficient d’equips i recursos, i la millora dels processos relacionats amb l’organització i els sistemes d’informació, on he aportat valor significatiu, incrementant els marges de negoci. Allí on hi ha un problema (d’integració i orientació d’equips, de servei o de negoci), allí és on puc intervenir. Cap a l'any 2001, em vaig fer meva la frase "el que sigui de valor afegit pel client (final), endavant; el que no, elimina-ho". I des d’aleshores, que l’aplico amb èxit. He participat com a formador en diferents empreses d'Espanya i Portugal i també he realitzat xerrades i conferències en empreses i organismes d’Espanya, Portugal, Holanda i Regne Unit. També he estat professor en els seminaris Aula-Empresa organitzats per l'UPC. Col·laboro amb la Fundació Pare Esqué i l'Obra Cultural Mariana des de 1993.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: