Els àngels

Els àngels

Angel

Escric aquest article amb l’ajut de les meves filles grans: Làia i Ònia. Elles m’han proposat que escrigui, que escriguem quelcom sobre els àngels. M’ha semblat molt bona idea i els hi he fet una entrevista al respecte.

Làia: Els àngels són de color blanc. Tenen les ales molt blanques i enlluernen més que el color plata.

Ònia: Els àngels poden morir, ressusciten en el dia de Halloween, es tornen dolents i espanten la gent.

L: Quan comencen a volar veuen a Jesús. Veuen la porta del bé i del mal, i prefereixen anar per la porta del bé.

O: És clar, perquè per la porta del mal surten escarabats i bestioles vàries.

L: Els àngels, quan es casen, tenen fills humans i els envien a la terra, amb aquelles cigonyes que porten bebés dins d’una cistella, i els hi porten a les mares humanes.

O: A vegades els àngels, a través d’una bola màgica, observen el comportament de les persones i si es comporten malament es fiquen dins del seu cap per convertir-la en una persona bona.

L: Els àngels es poden convertir en humans amb una vareta màgica, feta de plomes d’ovella, que porta un mag d’allí dalt al cel.

O: Els ocells són els missatgers dels àngels i actuen com de correu electrònic pels àngels. Quan un àngel vol fer un correu electrònic a un altre àngel, crida a un d’aquests ocells que molt ràpidament porta el missatge a l’altre àngel.

He decidit transcriure tal qual les paraules de les meves filles, únicament matitzant alguna paraula, però sense entrar a corregir el contingut, voler influenciar en el mateix o en la seva expressió. Val a dir que en part m’ha sorprés els seus pensaments sobre els àngels. Na Làia diu que són pensaments impurs. Jo crec que són fruit de les ganes d’ajudar en escriure aquest article i de les ganes de fer broma un Dissabte a primera hora de la tarda. I per altra banda, no m’ha sorprés. És bo saber que les teves filles diferencien perfectament entre el bé i el mal, que coneixen què és el bé i què és el mal. El com després ho expliquin ja és anecdòtic. Ho expliquen a la seva manera i després l’hi afegeixen una mica d’imaginació, com els ocellets que fan de correu electrònic o les varetes màgiques amb plomes d’ovella. I és també bo saber que estan dotades d’aquesta imaginació i expressivitat.

Per a mi, els àngels són aquelles persones que t’ajuden desinteressadament. Si venen del cel o són realment humanes, ja no ho se. I, en el cas que siguin humanes, si porten o no l’esperit d’algú de dalt el cel, tampoc ho se. En tot cas un àngel és capaç d’arrencar-te un somriure, et fa sentir bé, et recolza. Un àngel t’ajuda a tirar endavant cada dia, en les coses senzilles i en les coses més difícils. Un àngel et pot aparèixer en qualsevol moment, per fer-te rectificar una conducta, per animar-te en un dia que ens sentim tristos o també per dir-te endavant, que ho fas molt bé, i donar-te forces en el dia a dia.

Avui he entrevistat a dos angelets i n’estic molt content de compartir-ho amb tots vosaltres.

Afectuosament,

Jordi Morillas
President Obra Cultural Mariana

Autor: Jordi Morillas

Professional de l'Organització i dels Sistemes d'Informació. En els últims anys, el meu principal valor afegit en les organitzacions amb què he col·laborat ha estat ajudar-los en la transició de companyia local a companyia global, la gestió eficient d’equips i recursos, i la millora dels processos relacionats amb l’organització i els sistemes d’informació, on he aportat valor significatiu, incrementant els marges de negoci. Allí on hi ha un problema (d’integració i orientació d’equips, de servei o de negoci), allí és on puc intervenir. Cap a l'any 2001, em vaig fer meva la frase "el que sigui de valor afegit pel client (final), endavant; el que no, elimina-ho". I des d’aleshores, que l’aplico amb èxit. He participat com a formador en diferents empreses d'Espanya i Portugal i també he realitzat xerrades i conferències en empreses i organismes d’Espanya, Portugal, Holanda i Regne Unit. També he estat professor en els seminaris Aula-Empresa organitzats per l'UPC. Col·laboro amb la Fundació Pare Esqué i l'Obra Cultural Mariana des de 1993.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: