Concert gospel i ruta mariana a Sant Joan de Vilatorrada

Gran èxit del concert de gospel i de la Ruta Mariana a Sant Joan de Vilatorrada

Diumenge 30 de Novembre vam tornar a viure amb gran emoció i alegria el concert de gospel que la Fundació Pare Esqué va oferir aquesta vegada a l’església parroquial de la població de Sant Joan de Vilatorrada.  Amb un repertori de 16 cançons de diverses procedències, el grup de gospel Sedeta Gospel Singers va captivar tota l’audiència i va rebre fervorosos aplaudiments.

Entrada a la casa-museu de Sant Ignasi de Loiola

La jornada va començar amb una visita a La Cova de Sant Ignasi a Manresa.   Allí vam recordar i aprendre més sobre la vida i treball de Sant Ignasi de Loiola, i especialment del seu pas per Manresa i les seves contrades.  Vam visitar la cova que ell freqüentava per pregar i reflexionar i que tant el va inspirar en la seva vida i tasca espiritual.  Vam gaudir d’un petit audiovisual explicatiu de la seva vida i obra i finalment vam visitar la casa-museu on vam rebre explicacions pertinents i vam poder admirar diferents objectes de l’època, entre ells una relíquia del Sant i també el got de fusta que feia servir.

Exercicis espirituals
Exercicis espirituals

De La Cova de Sant Ignasi ens vam traslladar a la població de Sant Joan de Vilatorrada on vam participar de la missa major en la seva església parroquial.  Tot i ser un edifici modern, i amb molta llum, està construïda al damunt d’on hi havia ‘anterior església, què va haver de ser derruïda degut al mal estat estructural del seu edifici.  En l’església parroquial ens va rebre el Sr. Rector, Mn. Pere Soldevila, també l’alcalde de la població, Sr. Gil Ariso Planas, i el Sr. Joan Solanelles i Graell, seglar responsable de la parròquia i simpatitzant i amic de la Fundació Pare Esqué, i al qual li agraïm tot l’ajut en l’organització de la trobada, doncs sense el seu ajut la mateixa no hagués estat tant ben organitzada.

Un cop acabat l’ofici, el Sr. Jordi Morillas, gerent de la Fundació Pare Esqué i President de l’Obra Cultural Mariana, va adreçar unes paraules de benvinguda i agraïment a tots els assistents i participants, i va fer resum de les línies d’actuació principals de la Fundació Pare Esqué amb especial esment a la 2a edició del Premi Nacional Fundació Pare Esqué, dotat amb 6 beques educatives d’ajut a l’estudi i de material escolar, per un valor total de 2.400 Euros i adreçat a nens i joves entre 10 i 16 anys, i amb dos ajuts de 900 Euros dirigits a casals o associacions infantil-juvenils i de gent gran, i que premia als millors treballs sota el lema “Difondre amb reiterat afany els valors humans en la societat d’avui“.

Concert “Sedeta Gospel Singers”

A continuació es va celebrar el concert de gospel, motiu principal de la nostra presència a Sant Joan de Vilatorrada, a càrrec del grup Sedeta Gospel Singers que ens va oferir un repertori de 16 cançons de diverses procedències i estils gospel (espirituals d’EEUU, tradicionals de Sudàfrica i de Zàmbia i també de Brasil).  La qualitat de les seves veus, conjuntament amb l’adequada sonoritat de l’emplaçament, va contribuir a que el concert fos un èxit i captivés a tota l’audiència.  Adjuntem vincles a la major part dels cants amb que ens van deleitar:

1. Cant d’entrada: Hush
2. Over my head
3. Swing low
4. Mungu
5. Joshua fought the battle of Jericho
6. Done made my vow to the Lord
7. Malaika
8. Shumayela
9. Amazing grace
10. Praise his holy name
11. Cant final: Let the Sunshine in

Seguidament, els simpatitzants del Fundació Pare Esqué, acompanyats de representants de Sedeta Gospel Singers, vam celebrar un dinar de germanor i preNadal en un restaurant de la localitat.

Durant el dinar, vam tenir ocasió de saludar i intercanviar paraules amb els simpatitzants i amics de la Fundació Pare Esqué que es van desplaçar i van participar de la nostra celebració des del mateix Sant Joan de Vilatorrada i també des de Manresa.

Foto de grup a la sala d’audiovisual de la casa-museu de Sant Ignasi

Podeu trobar totes les fotografies de l’activitat d’aquest dia en el carrusel de fotografies que trobareu a la dreta de la part de baix d’aquesta entrada.

Per últim, volem altre cop agrair l’ajut i col·laboració de l’amic Sr. Joan Solanelles i Graell; del rector de la parròquia de Sant Joan de Vilatorrada, Mn. Pere Soldevila; al grup de gospel Sedeta Gospel Singers, del barri de Gràcia de Barcelona; a la Sra. Lourdes Franquet, secretària de la Fundació Pare Esqué; i a tots els simpatitzants i amics de la Fundació Pare Esqué i de l’Obra Cultural Mariana que s’han aplegat a Sant Joan de Vilatorrada en aquesta jornada.  Sense la seva participació i alegria, aquesta jornada no hagués estat possible.

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: