Mare de Déu de la Mercè

la Mercè

Maria:
Avui t’honorem, Mare, sota l’advocació de la Mercè… Mercè, paraula dolça a l’oïda, que vol dir: favor, gràcia, donació… en resum: Amor.
Un dia et vas compadir dels esclaus, i, amb el teu cor de Mare, vas desvetllar un ànsia de redempció en el cor d’uns homes de la nostra terra, que es van llançar a ajudar, a deslliurar, a trencar les cadenes dels oprimits.
Avui, Mare, mira de nou la nostra terra, aquesta Barcelona que t’honora com a Patrona, i la veuràs també encadenada…Té molts fills lligats per les cadenes del vici, la beguda, la droga, la marginació i els problemes que comporta la manca de treball… Ens fan falta persones entregades a la lluita de trencar aquestes cadenes…Persones generoses que vulguin col•laborar amb amor i entrega, perquè els germans tornin a viure lliures del mal que els oprimeix.
Mare de Déu de la Mercè, recorda’t de Barcelona. I recorda’t de nosaltres!, que també estem empresonats amb les cadenes del conformisme, de l’egoisme, del confort, de l’anar fent, i del passar, sense mirar i veure…Tot això ens priva de ser lliures per ajudar i col•laborar a que la nostra societat sigui més solidària i feliç. Si tots hi posem el nostre petit gra de sorra l’anirem fent més humana, més fraternal, més de tots i per a tots.
Fes, doncs, de nosaltres uns bons ciutadans, homes treballadors, responsables, generosos, vers els germans necessitats, solidaris d’alegries i penes, i amb un gran cor per estimar Déu i tothom.
Fes que la nostra ciutat, que és coneguda arreu del món com a seu de manifestacions, congressos i empreses grans, sigui també coneguda com un fogar d’amor, respecte i estimació, entre tots els que en ella vivim i aquells que, un moment o altre, comparteixen estada entre nosaltres.
Que es pugui fer realitat un dia aquell gran somni de Jesús: “MIREU-LOS COM S’ESTIMEN…”

Montserrat Llopart

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: