Nadal

NadalSenyor Jesús,
Tu no vas voler mirar el món des de fora, sinó que cas voler entrar en ell. I, sense deixar de ser el Déu que eres, vas passar a ser el que no eres: un home com nosaltres.
Vas estimar tant el món que el vas fer la teva casa i vas voler compartir amb els homes treballs, afanys, suors, penes i alegries, dignificant-ho tot.
Des de la teva vinguda al món, Jesús, podem contemplar Déu d’una nova manera i dir-li amb tendresa de fills: “Pare…”. Des de la teva vinguda al món, Jesús, els homes hem guanyat un germà, un germà gran, i entre nosaltres som encara més germans. Des de la teva vinguda al món, Senyor, tots els homes som igual d’importants. No hi ha petits ni grans, estimats ni menyspreats. Als teus ulls sols compte una paraula: germà.
Per què els homes, Senyor, ho fem tan diferent? Per què nosaltres sí fem distinctions? Per què la mateixa cosa feta a un no es valora com feta a un altre? Per què mirem amb poca simpatia i, de vegades, fins i tot amb menyspreu als marginats, als drogadictes, als empresonats, als desvalguts? Per què, Senyor, si són homes com Tu, si són ciutadans del món com Tu vas ser-ho, si són, fins i tot, els teus predilectes? Si són els meus germans…
Oh, Jesús, infant petit i tendre, ajuda’ns a reflexionar avui, a estimar i a valorar aquest fet, el més gran de la història. I porta el somriure, la pau i l’amor al nostre món, on molts ploren i viuen en el desconcert i l’abandó, en l’angoixa, la por i el sofriment, mentre d’altres frívolament passen sense mirar, sense estimar i sense allargar la mà als qui ho necessiten.
Fes que els que ens diem els teus amics ho siguem de debò i volguem, amb il•lusió, col•laborar en la teva tasca en aquest món tan teu i que Tu estimes tant, escampant per tot arreu aquest somriure, pau i amor que Tu vas venir a portar.

Montserrat Llopart Mumany

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: