El valor d’un mural

mural Grafit dels valorsQuan les coses es fan en comunitat, amb l’ajut i l’esforç de tots, els resultats són sempre positius.

Un exemple de treball comunitari ha estat el mural que hem anomenat Grafit dels valors. I l’hem anomenat així perquè aquest mural és, en principi, una obra temporal que guarneix la persiana exterior de la sala d’actes de la Fundació Pare Esqué, que dona al passatge Llavallol i a la plaça de la Sedeta, al barri del Camp d’en Grassot, a Gràcia, Barcelona. L’objectiu final és pintar un grafit de debò amb els mateixos motius que el mural. Per assolir aquesta fita encara hem de superar molts obstacles, entre ells les estrictes, i a vegades fora de lloc, reglamentacions de l’Ajuntament de Barcelona, a conseqüència de les quals hem de trobar un arquitecte que ens visi el projecte. Mentrestant tenim el mural, una obra temporal en un temps contemporani. Penjar el mural i organitzar l’acte d’inauguració posterior coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal tampoc ha estat exempt de dificultats. Però totes les dificultats han estat superades gràcies a la col·laboració i el suport de la comunitat, de persones i entitats amb noms i cognoms. I precisament per aquest motiu, curiosament, el propi mural Grafit dels valors ha esdevingut un símbol de valors en sí mateix. Ja no es tracta únicament d’un instrument de difusió de valors, d’una pancarta publicitària com n’hi ha tantes. El mural s’ha convertit en un símbol de treball comunitari, de solidaritat, de suport, d’esforç, de tenacitat, de responsabilitat i tot. El mural Grafit dels valors és de tots i és per a tots.

Volem agrair-vos a tots el vostre continuat suport, la vostra complicitat, perquè gràcies a ella hem trobat la força per continuar endavant i superar les dificultats. I més directament a Orestes Vázquez, autor del mural; a la dissenyadora npotrony, que ha fet el retoc final; a Cristina i Marta Gutiérrez, guanyadores en la categoria A de la 1a edició del Premi Nacional Fundació Pare Esqué, doncs el mural està basat en el seu treball i en la seva idea de les polseres dels valors. I gràcies també a les entitats i empreses que han col·laborat en la realització i/o en el seu finançament: Associació de Comerç i Serveis Claret, Associació de Comerciants Nova Travessera, Forn de Pa Europa, Valors – projectes educatius, Menjadors Educatius, Tritècnics, Farmàcia Bardera, Tintea – Joanic, Les Titelles de Gràcia, Sofitec, Art i Paper – Copisteria, Mumus – Cofee & Cake, el Globo d’en German i Singers by Rock Factory.

Feliç any 2016!

 

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: