Treballar amb alegria

3 Alimbau

No canviaria les rialles del meu cor per les riqueses que desitgen les multituds”, escriu Khalil Gibran (Líban 1883-EUA 1931) al seu Autoretrat.Aquest poeta i pintor d’origen libanés prové d’una família humil de la qual no va rebre educació formal en la seva infantesa. No és fins que arriba als Estats Units, arran d’alguns afers obscurs del pare amb la justícia que fan decidir la mare a fugir del país, quan entra en contacte amb l’avantguardia artística del moment. La seva obra magna és El profeta, un llibre compost de vint-i-sis textos poètics, aforismes i paràboles que aborden valors universals com la llibertat o el respecte però amb un important fil conductor: l’amor.

A la seva obra afegeix: “És el meu fervent desig que tota la meva vida sigui per sempre de llàgrimes i somriures. Les llàgrimes purifiquen el cor… El riure m’acosta més als altres. Les llàgrimes m’uneixen als desnonats… El riure simbolitzza la joia de la meva pròpia existència.”

“Prefereixo mil cops morir feliç, content, alegre i amb una gran esperança abans que viure una vida vana i desesperançada. Una set eterna d’amor, una set eterna de bellesa, una set eterna d’alegria és el meu desig. Sé que els afavorits ara no són més que infeliços”.

“La vida de les flors és de llàgrimes i rialles. La vida dels núvols és una vida de reunions i comiats: la vida dels núvols és de llàgrimes i somriures fins que arriben a l’oceà infinit d’alegria que és Déu.”

De veritat, val la pena treballar amb alegria perquè és teixir la tela amb fils extrets del cor i d’una gran esperança: l’esperança en Déu, la nostra màxima alegria.

Josep M. Alimbau I Argila, mossèn i periodista

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: