Can Roger, projecte solidari

Fundacio Pare EsquéLa Fundació Claror és una entitat sense ànim de lucre que promou l’activitat física i la vida sana, mitjançant la gestió de centres esportius municipals.

A Claror tenen molta vocació social i formen part de comissions de festes, taules comunitàries… del teixit associatiu dels nostres Clubs. És per això que, quan al barri de Sagrada Família va detectar la necessitat de tenir un menjador social proper s’hi van tirar de cap. I amb dos anys ho han aconseguit.

Estan liderant, amb altres entitats, la gestió de Can Roger, menjador+hort+art, un espai comunitari, participatiu, suma de responsabilitats que es troba a un solar que fa xamfrà entre els carrers Rosselló i Roger de Flor. És un solar de 1.700 metres quadrats amb un hort, un espai de joc infantil i una casa de fusta de 90m2. Tot al bell mig dels barris Sagrada Família, Camp d’en Grassot i Dreta de l’Eixample.

El mes de maig van obrir el menjador per a persones en risc d’exclusió, amb especial atenció a persones que pateixen ‘pobresa vergonyant’ (sovint, persones que fa temps han perdut la feina i ara tenen pocs recursos). Els usuaris venen derivats dels CAP Sagrada Família, CAP Roger de Flor, i els serveis socials de Sagrada Família i Camp d’en Grassot. També poden derivar-ne  algunes entitats amb qui estan establint aliances i que també treballen amb persones en risc d’exclusió social.

A banda del menjador, han iniciat recentment la branca d’inserció sociolaboral, fent un acompanyament als usuaris i derivant-los a altres recursos, si s’escau.

Bé. Amb tot, estan en procés d’ampliació de places al menjador. I és per això que indiquen que si hi ha algú interessat en saber més sobre el seu projecte ho pot fer a través d’aquest enllaç i contribuir sent derivadors d’usuaris al menjador o a les activitats que vagin programant.

Fundació Claror

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: