Vols ser una persona alegre?

 Unes paraules de Mn. AlimbauDóna a cadascú el que és seu, el seu dret: sigues just. No robis, ni et quedis amb coses alienes. Renuncia a la venjança i no siguis rancuniós. Per aquí comença el camí de l’alegria.

Sigues agraït a qui et va fer bé i guarda els seus ensenyaments. Torna bé per mal i supera els favors que vas rebre. Si ets compassiu amb qui pateix i no trigues a ajudar-lo, experimentaràs una sana alegria. Dóna la mà al caigut que necessita ajuda per seguir endavant. Ofereix un rostre amable i somrient amb el que pateix: Si pel seu honor el teu honor exposes… no ets lluny de la veritable alegria.

Si segueixes el camí que Déu t’ha marcat; si intentes escampar alegria al teu voltant; si no menysprees ningú i ajudes tothom; aleshores colliràs alegria.

Si ets suport físic i moral per a l’ancià i el malalt; si ets ric per al pobre; si ets poderós per al desemparat, si portes pau, concòrdia, bondat, amabilitat, ajuda, l’alegria serà present en el teu interior i en el teu exterior.

Si saps suportar per amor les injúries i els mals; si buides del interior l’amor propi exagerat i agut; si converteixes el teu servei en amor a Déu i als homes; aleshores ja ets una persona alegre.

Joan Cassià (Dobrudja,360-Marsella, 430), monjo i escriptor llatí cristià, diu que una de les coses en què es veu la gran diferència i avantatge dels que viuen la vida espiritual, són servents de Déu i tenen la mirada fixa en l’eternitat, és que senten més joia i alegria en la seva ànima quan acaben de plorar els seus pecats que la que senten els mundans a totes les festes i plaers del món.

Josep M. Alimbau i Argila, mossèn i periodista

Autor: Fundació Pare Esqué

La Fundació Pare Esqué està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 797. Declarada com a Fundació benèfica del tipus cultural per Resolució del Conseller de Justícia el 10 de juny de 1994. NIF G-60.572.211.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: