Obra Cultural Mariana

Obra Cultural Mariana és l’obra principal que patrocina la Fundació Privada Pare Esqué i la seva missió és difondre els valors cristians en la societat d’avui a través d’activitats culturals, educatives i de lleure.  També, i en honor als seus origens, estudia i divulga la figura de la Mare de Déu, Maria.  La missió principal de l’Obra Cultural Mariana va quedar expressada i reflectida en la Carta que el Sant Pare Joan-Pau II entregà al Pare Esqué al Juliol 1984:

DIFONGUI AMB REITERAT AFANY ELS VALORS CRISTIANS EN LA SOCIETAT D’AVUI

Aquesta consigna del Sant Pare l’ha fet seva l’Obra Cultural Mariana en totes les seves activitats.

Entre les diverses activitats organitzades i realitzades per l’Obra Cultural Mariana destaca l’edició i publicació d’una revista de periodicitat bimensual en català; les diferents conferències, tallers i seminaris que s’organitzen de forma periòdica; l’obra social; les rutes marianes a santuaris on hi ha una figura, talla o icona de la verge Maria; i els pelegrinatges al Santuari de Lourdes, a França.

Des de l’any 2014, impulsem el Premi Nacional Fundació Pare Esqué, que sota el lema “Difondre els valors humans en la societat d’avui“, atorga beques educatives a nens i nenes entre 10 i 16 anys, ajuts a casals i a associacions infantils i juvenils i ajuts a casals i a associacions de gent gran, per premiar els millors treballs dels nens/es, casals i associacions del nostre país de com s’han d’utilitzar, explicar i/o difondre els valors humans en la societat d’avui.  Trobarà més informació en aquest enllaç.