Grafit dels Valors

Projecte social, cooperatiu, col·lectiu i inclusiu

Grafit dels valorsFruit de la nostra activitat, del Premi Nacional Fundació Pare Esqué, i en concret de la seva primera edició, ha sorgit el projecte Grafit dels Valors. El projecte Grafit dels Valors està basat en un altre projecte, les Polseres dels Valors, i específicament en el treball guanyador en la categoria A de la primera edició del premi nacional Fundació Pare Esqué.

El projecte Grafit dels Valors té com objectiu posar en valor, a tota la societat que ens envolta, la difusió dels valors humans i socials, fent-la present de forma constant, perquè serveixi de reflexió continuada i perquè sigui una eina impulsora d’un ús regular d’aquests valors. Això ens va portar a escollir la nostra persiana exterior, oberta a la plaça de La Sedeta, com espai d’aquesta manifestació, oberta a tota la societat, sense exclusions i amb una voluntat totalment inclusiva, una finestra al món. El mural que ara està exposat a la persiana, anomenat mural Grafit dels Valors, i que substitueix a un grafit pintat per algú ja fa força anys, és el primer fonament d’aquest projecte que es va iniciar ara fa tres anys i que gràcies al projecte Polseres dels Valors ha agafat la dimensió actual.

El disseny del mural és obra d’Orestes Vázquez, un jove artista local, amb la col·laboració de la dissenyadora npotrony. Les Polseres dels Valors són idea de Cristina i Marta Gutiérrez, dues nenes de 10 i 12 anys, guanyadores en la categoria A de la 1a edició del Premi Nacional Fundació Pare Esqué, que dota amb beques educatives a nens i nenes d’entre 10 i 16 anys i ajuts socials a entitats infantils-juvenils i de la gent gran.

En aquest grafit estan representats set valors (amor, tolerància, confiança, respecte, humilitat, esforç i responsabilitat) i cada un d’ells està vinculat a un color de l’arc de Sant Martí, amb els noms dels valors tipografiats en color blanc, que és la unió de tots els colors.

Diem que aquest projecte és social, cooperatiu, col·lectiu i inclusiu perquè volem que tothom hi prengui part en ell i es senti identificat en ell. En aquest sentit convidem a tots els veïns i a totes les entitats (associacions, escoles, casals…) a pintar un trosset del grafit. Tothom qui vulgui participar es pot posar en contacte amb la fundació a través del seu correu electrònic, telèfon, facebook o twitter.

Ara estem en els inicis del projecte, el qual ha de ser redactat i visat per un arquitecte, i posteriorment aprovat per l’àrea de Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona.

Les entitats i establiments que ens han donat suport i han col·laborat en el mural són Associació de Comerç i Serveis Claret, Associació de Comerciants Nova Travessera, Forn de Pa Europa, Valors – projectes educatius, Menjadors Educatius, Tritècnics, Farmàcia Bardera, Tintea – Joanic, Les Titelles de Gràcia, Sofitec, Art i Paper – Copisteria, Mumus – Cofee & Cake, el Globo d’en German, Singers by Rock Factory i tots els amics i simpatitzants de la Fundació Pare Esqué i de l’Obra Cultural Mariana.

Grafit dels valors