Esperança, Fe i Nadal.

A una setmana del dia Nadal, el 18 de Desembre, és també el dia de la Nostra Senyora de l’Esperança.  Diuen també que l’esperança, la fe en definitiva, és l’últim que es perd.  Al nostre pais, i també als països que ens envolten, milers i milers de persones continuen lluitant cada dia per sobreviure, per sufragar la seves necessitats més bàsiques, per pagar una vivenda (de compra o de lloguer) i/o una educació (pròpia o dels fills).  La crisi no ha deixat indiferent a ningú i tots l’estem patint d’una manera o altra i tots l’estem vivint i expressant d’una manera o altra.  He parlat amb diverses persones de la crisi, de la manca de feina, del crèdit/descrèdit dels polítics, de la banca i altres.  Han estat persones, ho són, de diferents edats i condicions.  Totes m’han manifestat el seu pesar per la situació actual, per la desconfiança que tenen en el sistema de gestió dels respectius governs, per la desconfiança en els líders polítics.  Moltes d’elles, no totes, no veuen la llum al final del túnel; però totes continuen mantenint la seva esperança, la seva fe, en que tot pugui anar a millor aviat.  Algunes persones m’han expressat una visió diferent.  Em deien: “Si res canviarà.  El que passa és que abans no sabíem què passava i ara sí.”.  En aquest cas, no podem dir exactament que hagin perdut la seva fe, simplement, si m’ho permeteu, han vist la llum amb anterioritat.

Però tot i així, aquestes últimes persones mantenen la seva fe i esperança en que algun dia la societat i els seus gestors canviïn a millor.  Des de la Fundació Pare Esqué, a través de l’Obra Cultural Mariana, i en col·laboració amb TICaid, no ens volem esperar als canvis i ens hem posat en acció.  Hem posat en marxar un seguit de tallers i gabinets per ajudar a les persones que cerquen feina.  Són gabinets d’ajuda en la confecció del currículum i d’una carta de presentació, ajuda en l’estratègia de cerca de feina (què fer i a on anar) i ajuda en la preparació de les entrevistes de treball.  Aquests gabinets, o tallers, s’han de complementar més endavant amb altres tallers formatius més específics.  Podeu demanar cita prèvia trucant al 93 458 59 35, i deixant missatge si en aquells moment no us podem atendre, o bé enviant un email a Fundacio.Pare.Esque@gmail.com.  Si viviu fora de Barcelona ciutat, encara que sigui a poblacions de Girona, Lleida o Tarragona i esteu interessats, posseus-vos igualment en contacte amb la Fundació i organitzem una trobada en el lloc més convenient.

Per últim, us desitjo a tots/es que passeu un Bon Nadal, de tot cor.

Jordi Morillas
President Obra Cultural Mariana

Autor: Jordi Morillas

Professional de l'Organització i dels Sistemes d'Informació. En els últims anys, el meu principal valor afegit en les organitzacions amb què he col·laborat ha estat ajudar-los en la transició de companyia local a companyia global, la gestió eficient d’equips i recursos, i la millora dels processos relacionats amb l’organització i els sistemes d’informació, on he aportat valor significatiu, incrementant els marges de negoci. Allí on hi ha un problema (d’integració i orientació d’equips, de servei o de negoci), allí és on puc intervenir. Cap a l'any 2001, em vaig fer meva la frase "el que sigui de valor afegit pel client (final), endavant; el que no, elimina-ho". I des d’aleshores, que l’aplico amb èxit. He participat com a formador en diferents empreses d'Espanya i Portugal i també he realitzat xerrades i conferències en empreses i organismes d’Espanya, Portugal, Holanda i Regne Unit. També he estat professor en els seminaris Aula-Empresa organitzats per l'UPC. Col·laboro amb la Fundació Pare Esqué i l'Obra Cultural Mariana des de 1993.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: